Færgen ”Frederiksborg” – i folkemunde hedder den bare ’den lille færge’ -

har sejlet på Slotssøen i Hillerød med turister og lokale borgere siden juli 1952.


Det er desværre en myte at færgen blev bygget som redningsbåd nr. 13 til hospitalsskibet Jutlandia – men det er en historie, som er blevet fortalt så meget og så ofte, at den synes at være sand! Men ak, sandheden er banal – færgen blev bygget som passagerskib.


Den har den dog også været god til – Partrederiet Slotssøen blev stiftet i august 1987 som et ægte folkeeje – fordelt på 400 parter a 500 kr. – og købte i samme år fartøjet og rettighederne til sejladsen på søen af den blot anden ejer.


Partrederiet er ’i smult vande’ med en egenkapital der overstiger 800.000 kr. og har betalt alt siden stiftelsen (en flot pavillon ved søen ved stiftelsen af en forening – Pavillonforeningen).


Fartøjet er i dag i bedre stand end da rederiet overtog det i 1987 – og sagkyndige siger, at den kan sejle i rigtig mange år endnu.


Partrederiet har nydt – og nyder fortsat - godt af en stor popularitet hos turister fra nær og fjern og – ikke mindst – fra borgere, foreninger, virksomheder, turistorganisationer og myndigheder i Hillerød og nærmeste omegn.


Først og fremmest skylder rederiet dog tak for sin eksistens til de mange frivillige skippere, motormænd og andre sagkyndige, der arbejder entusiastisk og vederlagsfrit.

Marts 2016